34. EXAMENS

Eindelijk is het zo ver. De laatste examens voor mij zitten erop en hoewel ik nu blij zou moeten zijn, ben ik dat toch niet.

Zoals jullie wel weten is het afgelopen schooljaar voor mij een heel zware geweest. Het doet dan ook deugd om te weten dat dit normaal mijn laatste examens ooit waren. Tenminste dat weten we pas zeker binnen een aantal dagen, 2 juli om precies te zijn. ‘Fingers crossed’ zou ik zo zeggen.

Maar nu het er op zit en ik eigenlijk moet beginnen denken aan een stageplek of überhaupt gewoon werk begin ik terug te denken aan wat ik nog zou willen in mijn leven. Of om het met andere woorden te zeggen: wat wil ik worden, doen?

Mijn studies zouden uitwijzen dat ik interieurvormgever zou moeten worden, wat ik ook wel graag doe. Het enige probleem is dat ik geen acht uur per dag aan mijn bureau wil vasthangen. Wat leidt naar de vakantiejob die ik nu uitoefen, kelner in Brasserie Wondelgem. Iets wat ik zeer graag doe, alleen houdt het me tegelijkertijd ook tegen…

Wil ik elk weekend werken… Ja, op zich heb ik geen problemen om elke dag te werken. Alleen heb ik het lastig om al mijn avonden op te geven, in het weekend dan wel te verstaan. Hoe moet dit verder… En hoe moet het dan met mijn theaterleven? Ik wil ook niet dat deze stopt. Ik voelde net een enorme verandering aankomen. Ik had het gevoel dat ik eindelijk iets aan het bereiken was. Helaas was daar dan corona. Het heeft me nu wel de tijd gegeven om na te denken of ik nu zelf iets wil gaan doen of niet. Maar die piste bewandel ik bewust nog even niet. Al liggen beide wegen wel klaar.

Hoe dan ook kom ik wel goed terecht, alleen waar…? Iemand die mij deze keer raad kan geven?

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '34. EXAMENS'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: