33. TERUG GEVONDEN

Zoals je wel kan zien is het hier een tijdje stilgeweest. Mijn laatste bericht dateerde van 15 februari, meer dan twee maanden geleden. Hoogtijd voor een nieuw blogje te plaatsen dus.

De afgelopen maanden heb ik de tijd genomen om mezelf heruit te vinden of moet ik zeggen terug te vinden. Ik ben me heel even verloren in een sprookje dat niet juist bleek te zijn. Hierdoor ben ik mezelf gaan wegcijferen. Het heeft dan ook zeer lang geduurd vooraleer ik het door had. Het is door bepaalde keuzes te maken in het leven dat je soms echt enkel op dat moment met je neus op de feiten wordt gedrukt. En eenmaal je ze hebt gezien, weet je dat je een stap terug moet zetten. Logisch he! Alleen is dat soms niet zo gemakkelijk.

Daarom besloot ik dat het tijd werd om mijn hoofd eens helemaal leeg te maken. Geen idee hoe, ik wou zo het liefst gewoon liggend in mijn bed doorbrengen deze periode. Maar toch heb ik het uiteindelijk anders aangepakt, al is “ik” hier eigenlijk niet van toepassing. 

Ik ben terug vijf dagen naar Aywaille geweest. Deze keer in een kleinere groep wel. Als ik eerlijk ben zag ik het niet zo goed zitten met de sneeuwval die werd voorspeld en lag ik liever lui, depri in bed dan naar daar te gaan. Het zijn mijn vriendinnen van school die me uiteindelijk op hun manier hebben doen inzien dat ik dit juist nodig had, al weten ze het zelf niet. Goed dat ze met toch overtuigd hebben, want wat blijkt, ik heb daar alles teruggevonden wat ik kwijt was: mezelf.

Nu weet ik terug wat mijn doel is in mijn leven, waar ik naar toe wil gaan, wat ik nog allemaal wil doen,…

De raad die ik jullie dan ook bij dit blogje wil mee geven is het volgende: ‘Het is soms beter je niet te focussen op iemand die je graag ziet, maar te focussen op jezelf, want voor je het weet ben je jezelf kwijt. Ik heb mezelf nu nog teruggevonden, maar had ik met niet losgescheurd en de beslissingen genomen, had ik nu helemaal niemand meer geweest. Ik zal het anders verwoorden, als ik niet had gedaan wat ik nu heb gedaan, dan stond ik nu niet meer voor wie ik was maar was ik een goedkope, perfecte illusie voor een persoon die eigenlijk liever zichzelf zag. Dus blijf trouw aan jezelf, maar hou van iedereen hoe hij of zij dan ook moge zijn.

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

3 gedachten over “33. TERUG GEVONDEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: