31. DE EERSTE SNEEUW

Hetgene waarvan ik dacht dat het niet meer ging komen, kwam toch. Sneeuw!

Hoe kan het dan ook anders dat social media ineens volstaat met de eerste sneeuwfoto’s van iedereen, koppels en singles die hopeloos opzoek zijn naar hun winterwonder, of de eerste sneeuwmannen. Mag ik anders zeggen sneeuw-dicks? De jeugd van tegenwoordig weet zich blijkbaar niet te herinneren wat men vroeger maakte in de sneeuw. Waar zijn die sneeuwengelen van weleer gebleven? Ik zag ook niemand doen wat ik deed vroeger, sneeuwballen gooien. Dus heb ikzelf met mijn zus het heft in eigen handen genomen. Wij zijn naar buiten gegaan en zijn meteen begonnen met gooien. Het duurde dan ook niet lang of onze buren waren ook van de partij. En voor we het wisten stond zowat iedereen vanuit zijn venster mee te genieten van ons sneeuwballengevecht. Jammer dat ze niet kwamen meedoen, het zou anders een heel mooie herinnering voor het leven zijn geweest. Maar eigenlijk is het dat toch al.

Ik ben blij met deze sneeuw, de meesten denken dan te veel na over hun leven als ze door de sneeuw niet buiten kunnen. Ze noemen het sombere dagen, maar ik zeg vergeet alles, ga naar buiten en geniet ervan. Herbeleef jullie jeugd eens even terug, maak het leuk. Want voor we het weten is de sneeuwpret weer over en mogen we terug drie jaar wachten. En daarbij, je weet wat ik altijd zeg. Het leven is al veel te kort om te wachten op iets als dit, doe het dan ook niet en ga ervoor.

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '31. DE EERSTE SNEEUW'

  1. Spijtig dat we niet konden meedoen met jullie , maar hebben het hier toch ook gedaan met een paar. Niets toffer dan eens zot te doen net of we terug 12 waren 😆

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: