30. KERST EN NIEUW

Door de afgelopen epidemie het voorbije jaar, zag ik Kerst en nieuwjaar maar somber in. Maar op een of andere manier heb ik er toch de beste kerstvakantie in jaren van gemaakt.

De week voor Kerst zijn mijn knuffelcontact en ik bij al mijn vrienden en leden, van het theatergezelschap waar we in spelen, een cadeau gaan brengen deur aan deur. Dit om de mensen een hart onder de riem te steken. Want in die tijd van het jaar heeft iedereen wel wat meer nood aan liefde, vriendschap en vreugde. Ikzelf heb er enorm veel deugd aan gehad om alle blije gezichten, op veilige afstand, nog eens terug te zien. Al was het bij mijn verste ‘bezoek’ dat mijn hart een sprongetje maakte. 

De jongen waar ik mee facetimede en stuurde, zag ik die dag voor het eerst in het echt. Totaal niet gepland, vroeg men knuffelcontact een ommetje te doen naar zijn huis. Nu moet ik zeggen, ik heb wel even getwijfeld maar ik was uiteindelijk wel bij dat ik het gedaan had. Ook al heeft het niet lang geduurd, en ik heb zelf niets tegen hem gezegd, dit gewoon omdat er geen tijd was. Toch zeiden onze blikken genoeg. We waren op dat moment de gelukkigste mensen op de wereld, of ik toch in ieder geval. Maar dat was toen! Ik kan nu wel zeggen dat onze wegen helemaal een andere kant op gegaan zijn, dan wat we misschien allebei in ons hoofd hadden. Wie weet brengt de tijd nog raad of verandering.

Maar goed, naast Kerst en nieuwjaar gevierd te hebben met mijn familie had ik nog steeds de behoefte om andere mensen te zien zoals mijn vriendinnen van school. Na elkaar een goede zes maand niet meer gezien te hebben werd dat weleens tijd. Een toffe namiddag die we hadden gepland, bleek dan toch een beetje anders te gaan dan verwacht. We wouden rolschaatsen en dat hebben we ook gedaan. Alleen net wat minder lang dan gepland. Gewoon omdat de wegen verschrikkelijk waren. Maar toch hebben we alle drie enorm veel genot gehad van die namiddag en besloten we het nogmaals te gaan doen op een andere dag. Helaas ligt die dag nog niet vast, nu school terug begonnen is.

Het was dus Kerstvakantie die anders was dan anders. Maar daarvoor geen slechte, in tegendeel! Want voor het eerst in jaren kreeg ik ‘geen’ cadeaus, maar mocht ik ze zelf weggeven. En zeg nu zelf, wat is er beter dan dat?

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

2 gedachten over “30. KERST EN NIEUW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: