28. AGAIN!

Dat het een zware periode zal worden! We hadden het al moeilijk in de eerste lockdown, deze keer zal het niet anders zijn.

Maar we moeten ons positief blijven opstellen. Inderdaad niet gemakkelijk. Zeker niet in deze tijd nu Kerst en nieuwjaar in aantocht zijn. We voelen ons alsmaar onzekerder worden, maar we mogen niet opgeven! Aan al de mensen die verstandig omgaan hiermee, dank jullie wel.

Ik heb het waarschijnlijk al eens geschreven dat ik geloof in de kracht van het virus. Alleen geloof ik de cijfers niet voor honderd percent. Al komt dit virus heel dicht in de buurt. Er beginnen meer mensen in mijn omgeving positief te testen. Terwijl het bij iemand anders waarschijnlijk helemaal omgekeerd kan zijn. Daarom vraag ik me af hoeveel percent van de testen nu echt betrouwbare zijn? Hoeveel percent nieuwe gevallen hebben we echt? 

We kunnen inderdaad niet ontkennen dat er een nieuwe golf is, wat ik hier zie is dat vooral de mensen die niet getroffen zijn geweest in de eerste golf nu aan de buurt zijn (mijn mening!). Dus gezien de vorige golf geloof ik nu wel in het virus, maar geloof ik zeker niet altijd het nieuws. We moeten hier wel onthouden dat het nieuws nog altijd kan vertellen wat ze willen, want wij zijn maar mensen die gewoon alles geloven wat er ons verteld wordt. 

Hoe dan ook blijf ik voorzichtig, omdat ik begaan ben met mijn medemensen, dat staat nog altijd los van hoe ik over het virus denk. Toch gaan we hier, zoals er wordt gezegd, samen door, iedereen moet zijn steentje bijdragen. Daarom ben ik beginnen nadenken en heb ik een conclusie genomen. Waar ik in de vorige lockdown niet echt bij stil gestaan heb, doe ik nu wel. Mijn nauwe contacten zijn beperkt naar één persoon, het minimum in mijn ogen (het kan inderdaad beperkt worden naar geen contacten, maar dat is voor niemand haalbaar!). 

Dit ook omdat ik deze keer bang ben. Niet zozeer om het te krijgen, maar eerder om het te verspreiden naar mijn dierbaren toe. Eerlijk gezegd denk ik niet dat niemand de oorzaak wil zijn als iemand komt te overleiden aan deze ziekte.

Dus aan alle mensen: ik heb het ook moeilijk met mijn vrijheid die is afgenomen, maar we moeten echt stoppen met denken aan onszelf en voor een keer onze dierbaren eerst zetten. 

Aan iedereen dit leest: hou jullie veilig en gezond! En onthoudt: voor elke deur die sluit, opent er een andere (tijd om mijn lijst (bericht 3) nog eens boven te halen).

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

One thought on “28. AGAIN!

  1. Inderdaad… ik mag er niet aandenken dat ik iemand anders besmet.
    Jammer dat de zomer voorbij is… ik mis de gezellige momentjes met mijn lieve buurtjes 😦 op veilige afstand 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: