22. AYWAILLE

Ik was nog maar net thuis van mijn dagen in Landal of ik mocht al terug vertrekken naar Aywaille. Nadat ik mijn vriendinnen al van maart niet meer had gezien, was het een leuk weerzien. Dit was dan ook de vakantie waar ik naar had uitgekeken. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat deze nog toffer ging worden dan ik had verwacht, maar dat werd het dus wel. 

De eerste avond aankomen direct een stevig avondmaal op je bord krijgen en daarna direct nageltje klop gaan spelen. Een betere opener kon ik me al niet voorstellen en dan heb ik de shotjes die er aan verbonden waren nog niet eens vermeld. De spelregels:

Per vonkje, een shotje
Naast de nagel, een shotje
Scheefslaan, een schotje

Nadat ik driemaal de appeljenever had geshot, was het voor mij al goed. Maar ja, je geeft natuurlijk niet op en doet verder, weleens waar in de Gin-Tonic, maar hey, je doet toch verder he? 

Dag twee zat ook vol verrassingen. Als eerste hadden we een ochtendduik in het net nieuwe, nog niet verwarmde zwembad op de planning staan. Dit omdat we dan de laatste avond op een etentje zouden worden getrakteerd. Ja kijk, een weddenschap moet je met mij niet aangaan. Ik ga er altijd vol voor. Dus dat deed ik dan ook. Daarna zijn we inkopen gaan doen voor de BBQ die we gepland hadden en alle andere eetgelegenheden. Na de middag zijn we dan een grot gaan bezichtigen. Wat tof was, alleen hadden ze ons goed bij onze k*****. Wij hebben betaald voor gids, maar eenmaal we binnen waren was er helemaal geen. Maar goed gelukkig heeft het boottochtje in de grot het iets of wat goed gemaakt. Het was zeer rustgevend, ook al deed het me soms denken alsof ik op de wateren op weg was naar de hel. 

Toen dag drie aanbrak ging het al wat rustiger, een prachtige wandeling in de voormiddag, om ‘s middags dan af te sluiten in het stadje Durbuy. Daar moeten ze misschien juist nog eens bekijken hoe ze een goede mojito moeten maken. Want die was echt niet te drinken. Voor de rest was alles daar prachtig en gezellig. En toen moest ons etentje nog komen. Wat we veronderstelden is helemaal anders uitgedraaid. Voor als als je kijkt naar de wijn die we gedronken hebben. Met vier – vijf mensen, denk ik dat we toch een goeie zes – zeven flessen hebben gedronken. We zijn dan ook zeer nuchter thuisgekomen. Om dan nog maar te zwijgen van de afterparty. 

Hoe dan ook, deze dagen hoorden dit jaar toch bij een van de goede. Ik kijk al uit naar onze volgende reis.

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '22. AYWAILLE'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: