21. UIT DE KAST DEEL 4

Ik wist niet zo goed hoe ik uit de kast moest komen voor mijn zus. Gelukkig vond ik een kort filmpje online, die mijn zus duidelijk zou maken dat ik op mannen val.

Ik dacht dat het duidelijk was, maar dat was het niet. Ik moest het haar dus nogmaals uitleggen, wat ik er mee bedoelde. Ja, ik blijf nog altijd haar broer, alhoewel sinds ik het gezegd heb dat ik op jongens val is ze mij misschien wel meer als zus gaan zien. Want nu doen we niets anders dan over jongens praten en af en toe eens goed roddelen.

Mijn meter was een heel ander verhaal. Al weet zij eigenlijk al van als ik klein was dat ik ben wie ik ben. Want hoe duidelijk kan het zijn als je van kleins af aan graag hakken aan doet. Voor de duidelijkheid, nu niet meer. Al laat ik wel altijd ruimte vrij voor als ik het eens kan doen. Maar goed, voor mijn meme ben ik uiteindelijk uit de kast gekomen tijdens de Gentse feesten. Ze voelde al een hele tijd dat er iets gaande was met mij, en aarzelde toen ook niet om het mij te vragen. Hoewel ik dus wist dat mijn meme me graag ziet, wie of hoe ik dan ook ben. Toch was het moeilijk om dit over mijn lippen te krijgen. Want ergens hou je wel in je achterhoofd dat mensen altijd anders kunnen reageren dan je had verwacht. Maar, zoals je ziet. Iedereen in mijn omgeving reageerde dus vrij goed.

Iedereen, vrienden en familie, zagen het eigenlijk al heel lang. Stress om uit de kast te komen was dus totaal niet nodig. 

Dus mijn raad naar mensen die moeilijkheden hebben met het uiten van hun gevoelens, uit de kast te komen. Meestal weet je omgeving het wel al. Dus wees wie je bent en wees er trots op! Uit het. Om jullie eraan te blijven herinneren deel ik dan ook graag een van de liedjes die me altijd trot maakt op mezelf omdat ik ben wie ik ben!

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '21. UIT DE KAST DEEL 4'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: