19. TERUGBLIK

Iedereen heeft een passie in het leven. Iedereen heeft zijn uitlaatklep. 

De mijne is theater. Een plek waar je telkens weer opnieuw een prachtig verhaal krijgt, waar je heel even kan vluchten van de realiteit. Zo heb ik al vele musicals live mogen beleven. Van ‘The Book Of Mormon’ tot ‘Anastasia de Broadway musical’, ’40-45’, ‘Titanic’,… Elke musical die in je opkomt op dit moment, heb ik waarschijnlijk al gezien. Maar daar stopt mijn liefde voor theater helemaal niet. Want naast het gaan bekijken, sta ik zelf ook op de planken. 

Uit elke personage dat ik neer zet, leer ik iets nieuws. Ze hebben allemaal hun eigen manier om in het leven te staan. Daarom is het voor mij een plek, waar ik zeker en vast terug een stuk van mezelf ga vinden. Alleen is de vraag wanneer ik me terug op de planken zal begeven. Want met COVID-19 is niemand nog zeker van de culturele sector. Gaan we dit overleven?

Daarom blik ik terug op de voorbije drie jaar uit mijn toneelleven. Ook al sta ik eigenlijk al meer dan tien jaar op de planken, toch heb ik het gevoel dat ik de voorbije drie jaar maar aan het groeien ben. 


D’ieste Solden

Een stuk met obstakels in overvloed: een hebberige concurrent, een puberende zoon, een opdringerige bankier, moeilijke klanten, een pestkop uit het verleden, een onvindbaar kledingstuk, de steeds weer opduikende schoonmoeder: “La belle Mère” in eigen persoon. De boetiek van Bernard is het toneel van komen en gaan, de va-et-vient van verscheidene kleurrijke personages. Overspel, eigenbelang, hebberigheid, uitdaging en verleiding… Alle kantjes komen aan bod in deze pashokjeskomedie. Het ene misverstand na het andere zorgt ervoor dat uw lachspieren zwaar onder druk komen te staan.


Neu Nie Loetse!

Een stuk dat toont hoe fout het kan gaan als je voor je minnares een bontmantel wil kopen, maar uitgerekend haar man haar dezelfde jas ook cadeau wil doen. En als plots je vrouw, die eigenlijk op vakantie moest zijn, naast je staat omdat ze jou – zogezegd – niet kan missen? Probeer je je er dan maar uit te lullen! Binnenstormende mensen, getormenteerde zielen, schaars geklede vrouwen, lichtjes getikte klanten en een compagnon die alles op zijn pootjes probeert te krijgen… Of toch weer niet? Dit zijn de ingrediënten om van deze komedie een niet te vergeten belevenis te maken.


Horrorscoop

Een stuk die beschreven wordt als een echte komedie met enkele macabere trekjes. Een avondje pretentieloze ontspanningen, op tekst van Rudy Soetewey en Staf Schnoeters, waar de remedie soms erger is dan de kwaad.


Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat iedereen zijn passie zo rap mogelijk weer kan uitoefenen. En dat theaters heel vlug weer mogen opengaan. Want eerlijk, voor mij is er in het leven niets beter dan dat! En heb jij nog geen passie gevonden? Wel maak er werk van, want je leven wordt dan zoveel leuker. Je hebt er geen idee van!

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

2 gedachten over “19. TERUGBLIK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: