18. UIT DE KAST DEEL 3

Het ergste moest nog komen. Familie. Niet dat ik dacht dat mijn familie het niet zou accepteren. Maar ja het is toch iets helemaal anders.

Ik had het geluk wel dat neven en nichten in onze familie heel erg aan elkaar hangen. Dus me ‘outen’ tegenover hen was op zich niet zo moeilijk. Al wou ik telkens wel het juiste moment afwachten. En dat heb ik ook gedaan. Want we zijn met een deel van hen op reis gegaan. En daar heb ik de tijd benut om het tegen iedereen te zeggen. Dus een raad met outing, wacht het juiste moment af. 

Gedurende die vakantie kon ik heel goed mezelf zijn. Al zat ik wel met de vraag, hoe ga ik het mijn ouders vertellen? Wel ik kan je zeggen die vraag werd rapper beantwoord dan ik had gedacht. Toen we thuiskwamen, zijn we na jaarlijkse gewoonte gaan eten. En daar is het misschien een beetje fout gegaan.

Je moet weten mijn haar zit altijd in de gel, en ligt altijd naar rechts. Maar die avond wou ik iets nieuws proberen, daarom lag mijn haar eenmalig naar links. Mijn ma, had dit echter heel rap door, ja als je kapster bent is dat wel normaal denk ik dan. Maar wat ze toen zei, heeft iets in mij de overhand doen nemen. Waardoor er op een heel onbeschofte manier een antwoord volgde: ‘Laat de mensen zijn wie ze willen zijn!’ En dat heeft mijn ma aan het denken gezet. Ik kon toen ook niets anders dan de waarheid vertellen.

De reactie van mijn ouders, waren allesbehalve hetgeen dat ik gedacht had. Ik veronderstelde namelijk dat het voor mijn ma geen verrassing zou zijn en dat het bij mijn pa zou inslaan als een bom, met als gevolg hij me uit huis zou zetten. Wel het laatste was wat overdreven, maar er zijn vandaag de dag nog steeds mensen die het niet accepteren. Dus alle wegen lagen open. Uiteindelijk bleek het omgekeerde waar te zijn. Want mijn pa die zag het aankomen, maar mijn ma daarentegen. Wel zij kwam volledig uit de lucht gevallen. Het was toen duidelijk dat mijn ouders het zouden accepteren. Maar ze hadden wel even de tijd nodig om het te laten bezinken. Wat ik normaal vond. Geluk of niet, ik had toen met vrienden ook een midweek in een vakantiepark geboekt. Dus het kwam eigenlijk heel goed uit. Mijn ouders kregen de tijd om het te verwerken, ik kreeg de tijd om mezelf voor te bereiden op vele vragen die zouden volgen. En toen was ik nog niet eens uit de kast voor mijn zus en meter.

WORDT VERVOLGD

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '18. UIT DE KAST DEEL 3'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: