16. UIT DE KAST DEEL 2

Dan zit je gewoon in de middagpauze rustig te genieten van je lunch. Tot een vriend plots vraagt: ‘zou je op jongens kunnen vallen?’ Wel ik kan je vertellen men hart bleef even stil staan. Nog voor ik goed en wel zijn vraag had beantwoord, begon hij al jongens aan te duiden die ons voorbij liepen. Ze deden me allemaal niets, tot die ene jongeman. 

Ik was direct verkocht, ook al kende ik hem niet. Ik denk dat ik op dat moment wel kon zeggen liefde op het eerste gezicht, langs mijn kant dan toch. En dat was het moment dat ik met mezelf geen weg meer kon. Dag in dag uit dacht ik aan hem. En dat toonde ik ook op een of andere manier. Want hij had het vlugger door dan ik had gehoopt. Uiteindelijk heb ik het wel nog verzwegen tot mijn diploma-uitreiking, drie maanden later. In de tussentijd wist niemand behalve een handvol vrienden hoe ik mij voelde en wie ik werkelijk was. Er was echter een uitzondering op dit handvol vrienden die ik al langer een hint had gegeven. Als ze dit leest, zal ze zelf wel weten dat het over haar gaat. 

Maar back on track. Want hoe is mijn ‘outing’ dan verlopen. Wel, tegenover de vrienden ging dit eigenlijk wel vrij vlot. Ik wist dat ik bij hen kon zijn wie ik wou zijn. Al vond ik het wel moeilijk om het tegen mijn beste vriend te vertellen. Hoe heb ik het uiteindelijk dan verteld aan hem? Wel ik denk gewoon weg dat ik eerlijk ben geweest tegen hem in een sms’je. Puur omdat ik zo bang was! Maar hij nam het zeer goed op. Sterker nog, hij wist het eigenlijk al van zodra hij mij leerde kennen. 

Wel ja als ik het bekijk, was het inderdaad wel duidelijk. Maar zoals ik zei, je probeert alles toch te verbergen. Toen ik uit de kast kwam voor mijn vrienden, was het voor mij al een hele opluchting. Ik wist dat wat er ook zou gebeuren, ik veilig zou zijn bij hen als het nodig was. Want het ergste moest nog komen voor mij. Uit de kast komen voor mijn familie!

WORDT VERVOLGD

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

2 gedachten over “16. UIT DE KAST DEEL 2

  1. Iedereen zegt wel snel : “ik trek me niets aan van wat een ander over me denkt” (ik ook hoor), maar eigenlijk zitten we toch altijd wel met een bang hartje omdat je die bepaalde persoon of mensen toch net niet zo goed kent, als dat je van jezelf denkt en dat je hun reactie niet kan inschatten en er schrik voor hebt…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: