15. ECHTE VRIENDEN

Vorige week had ik het over familie. Daarom spreekt het nu voor zich dat ik het heb over vrienden. Want die zijn net soms belangrijker in het leven.

Het zijn er een hele hoop als ik naar mezelf kijk. Maar het hangt ervan af hoe je het bekijkt. Je zou de echte vrienden maar op één hand kunnen tellen volgens velen. Dat durf ik misschien nog weleens tegenspreken. 

Want ik heb veel ‘vrienden’. Tenminste als ik mijn facebook mag geloven. Maar stel dat we die eens van dichterbij gaan bekijken. Dan ben ik ook wel honderd procent zeker, dat er niet zoveel vrienden meer zullen overblijven. Dat is bij iedereen zo. We voegen mensen toe omdat die vrienden kennen van ons, we voegen mensen toe omdat je ouders die kennen,…. De cirkel kan dus wel even doorgaan. Toch zal ik nog altijd mijn echte vrienden op meer dan één hand kunnen tellen.

We kunnen ons focussen op de slechte vrienden. Maar als je net als ik bent, dan verwijder je die gewoon uit je leven. Want slechte vrienden, zijn meestal die, die het meest jaloers zijn op wat je in je leven al hebt bereikt of hoe je met sommige dingen omgaat. Ja, zelf over de doelen in je leven zullen ze jaloers zijn.

Maar de echte vrienden zijn de mensen die je na een lange tijd niet meer gezien hebt, je in hun armen sluiten en zeggen dat ze je gemist hebben. En je kan nu misschien wel zeggen: “Ja, iedereen doet dat nu”. Wel toch ga je direct dat verschil voelen. Dat zijn dan ook de vrienden waar je zeker van mag zijn dat als er iets is, ze er altijd zullen zijn. Hoe groot de afstand ook is. 

Soms heb je dan ook geluk in het leven dat er meer goede vrienden zijn dan dat je had gehoopt. Deze vriendschappen moeten we dan ook koesteren want dit zijn juist de zeldzaamste! En dit is die gekozen familie waar ik het vorige week over had. Deze mensen staan altijd achter je, hoe moeilijk je het ook hebt!

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '15. ECHTE VRIENDEN'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: