12. FAMILIE

Het mag gezegd worden! In elke familie heb je wel problemen. In de ene familie hoor je van overspel, bij de andere hoor je dan weer geldproblemen of andere dingen. Je kan het soms zo gek niet bedenken en toch gebeuren de dingen in sommige families.

Als ik naar de mijne kijk. Kan ik wel zeggen dat ik eigenlijk al verschillende boeken zou kunnen geschreven hebben over hen. Maar ja omwille van de wet op privacy doe ik dat niet. Het zouden nochtans goede boeken zijn vol met spanning.

Maar goed, kijk, je kiest familie niet. En er zijn altijd wel mensen in de familie die je liever ziet komen en je hebt er altijd wel bij die je liever ziet gaan. Welke van de twee ik ben voor mijn familie kan ik niet zeggen. Ik kan wel zeggen dat ik iedereen van de familie wel graag zie komen. Tenminste met degene die ik nog contact heb.

Maar naast de familie die we krijgen volgens onze bloedlijn heb je dan ook nog familie die je zelf kiest. En eerlijk gezegd, weet ik niet zo goed wie ik liever heb. Ik zie iedereen graag in mijn omgeving. Dus moeten we daarom een onderscheid maken? 

Want uiteindelijk de gekozen familie kan soms nog rapper uit elkaar vallen dan de aangeboren familie. Als je geen idee hebt wie je gekozen familie is. Wel als je er eens over gaat nadenken ga je het rap genoeg merken wie dat allemaal zijn voor jezelf. 

Hoe dan ook met familie sta je nooit alleen. Hoe verziekt, belachelijk, arm, rijk, asociaal, moeilijk, of weet ik wat allemaal je familie dan ook is, als puntje bij paaltje komt, staan ze veelal recht achter je! En is dat niet het belangrijkste?

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

2 gedachten over “12. FAMILIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: