9. EEN ANDERE KIJK

De Covid-19 crisis heb ik vandaag eens op een andere manier bekeken door iemand uit mijn vriendenkring. Een vrouw die al meerdere malen mijn ogen heeft doen opengaan, heeft mij er vandaag bewust van gemaakt dat er veel meer positieve kanten zijn aan deze situatie dan we zelf denken.

Ik weet dat ik een paar dagen geleden nog zei dat de Coronacrisis me echt de afgrond mee insleurt, weliswaar niet met zoveel woorden. Maar dat standpunt is aan het keren. Als ik het goed bekijk trekt het me niet in de afgrond, maar voorkomt het juist dat ik erin word getrokken. Want zoals de vrouw in kwestie zei tegen mij: “We zijn juist allemaal dichter naar elkaar gegroeid. Want we hebben elkaar nog nooit zoveel gezien op zo een korte tijd”. 

En ze heeft gelijk. Deze crisis brengt de mensen die je liefhebt nog dichter bij je. Door keuzes te gaan maken, bepalen wie er in je bubbel mag of niet, kies je er dus eigenlijk onbewust voor om mensen beter te leren kennen. Wie ze precies zijn, hoe dicht ze ook al bij je stonden. De banden zullen er sowieso sterker op worden. 

Misschien moeten we nu dan eens de tijd nemen om te gaan denken aan wat we gaan doen als we weer onze levens kunnen opnemen zoals voor de Coronacrisis. We gaan niet weten bij wie we eerst moeten gaan. Met als gevolg dat we terug bij de mensen zullen gaan waar we al die maanden al bij gezeten hebben. Of juist niet. Maar ik ben er zeker van dat we juist nog meer zullen doen met de mensen waar we nu mee omgaan in deze tijd, dan dat we ervoor deden.

Dus als je nog altijd geen bubbel hebt gekozen (wat me sterk zou verbazen). Of je leest dit en denkt erover na om bewuster te gaan kiezen. Dan zeg ik kies verstandig! Want in deze tijd is het geven en nemen. We zullen, dat ben ik honderd procent zeker, mensen uit het oog verliezen. Maar als we er eerst heel goed over nadenken, verliezen we mensen op een wijze manier. Begrijp je wat ik bedoel?

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '9. EEN ANDERE KIJK'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: