8. DROMERS EN REALISTEN

Na wat ik gisteren heb geschreven ben ik beginnen denken aan wat ik nodig heb in mijn leven. Of beter gezegd wat iedereen nodig heeft in zijn leven. Het antwoord daarop hoefde ik echter niet ver te zoeken.

‘Modern Family’! Een serie die iedereen die van komedie houdt wel bekend in de oren klinkt. Elke aflevering krijgen we van hen een nieuwe boodschap/levensles. Maar een die me altijd bijgebleven is: “Er zijn dromers en er zijn realisten in deze wereld. Je zou denken dat de dromers de dromers zouden vinden, en de realisten de realisten zouden vinden, maar vaker is het tegenovergestelde waar. De dromers hebben de realisten nodig om te voorkomen dat ze te dicht bij de zon komen. En de realisten? Wel, zonder de dromers, komen ze misschien zelf nooit van de grond.”

Als ik dit bekijk, klopt dit helemaal. Ikzelf ben een enorme dromer. Elke dag sta ik op met een nieuwe droom. Vroeger was mijn droom om bekend te worden. Begrijp me niet verkeerd, want dit wil ik nog altijd! Maar meer en meer krijgen dromen plaats voor andere dromen of toch op z’n minst een andere vorm van diezelfde droom.

Vroeger wou ik bekend worden en sportpaleizen vullen. Ja, inderdaad een grote droom voor een ‘gewone’ jongen. Later werd deze droom vervangen door bekend worden in tv-land. Een droom die ik tot een paar jaar geleden nog voor ogen had. Ondertussen heb ik andere plannen, dromen voor ogen. Wat ik nu droom of wil, kan ik helaas niet prijsgeven. En dat doet er eigenlijk ook niet toe. Want waar ik eigenlijk naar toe wil gaan is de liefde. 

Liefde die op veel manieren kan worden geuit. Het kan gaan om liefde die je krijgt van je man of vrouw, vrienden, familie,… Maar uiteindelijk zal het uitdraaien op het citaat dat ik hierboven vermelde. Ik ben een dromer dus ik heb inderdaad een realist nodig. Of dat denk ik toch. Dit kan zowel in een relatie het geval zijn, maar even goed zijn er mensen in mijn omgeving die hiervoor zorgen. 

Ik ben ervan overtuigd dat ik veel te veel droom. Maar daar is niets slecht mee. Alleen zal ik inderdaad altijd iemand nodig hebben die me met beide voeten terug even op de grond zet. Dus voor je keuzes maakt in het leven op gebied van liefde of vriendschappen sluiten of gelijk hoe, denk dan eerst eens na over wat jij bent. 

Ben je een dromer? Of toch meer een realist? En wat zoek je precies? Wil je iemand die mee droomt of realistisch is en je met beide voeten op de grond brengt, net als ik? Of wil je totaal het omgekeerde? Dan pas ben je klaar om de volgende stap in je leven te zetten. De stap naar een gelukkig leven is zo weer iets dichterbij.

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

Eén opmerking over '8. DROMERS EN REALISTEN'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: