7. DATING

Liefde het is een werkwoord. Er moet voortdurend aan gewerkt worden. Anders is het onmogelijk dat je relatie standhoudt. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik dit onderwerp aankaart als ik nog niet eens zelf een relatie heb gehad. Wel persoonlijk ken ik veel mensen die met liefdesproblemen zitten. En in vele van de situaties zijn het meestal dezelfde problemen. Daarom denk ik de oplossing te hebben gevonden.

Wat ik vaak hoor is dat mensen spreken over iets wat ze willen, of iets wat ze verwachten van de liefde. Terwijl ze juist eigenlijk helemaal niet weten wat ze willen. Ze genieten van het ‘single zijn gebeuren’ want ze hebben geen verantwoording af te leggen aan iemand. Ze hoeven dus kortgezegd met niemand rekening te houden. Maar tegelijk is het grootste gat in hun leven alleen nog niet opgevuld. Meestal weten ze dan zelf ook niet of ze dat wel willen opvullen en hoe ze dat willen. Daar heb ik maar een advies voor.

Begin gewoon te daten. Wie weet wat eruit voortkomt. Volgens mij ga je dan pas echt beseffen wat je wil en hoe. Want dit kan afhangen van persoon tot persoon. Ik zou zeggen probeer het eens uit, en laat het me zeker weten.

Ikzelf heb in de drie jaar dat ik door het leven ga als holebi nog maar één date gehad. Deze is op niets uitgedraaid en heeft ook niet veel effect gehad op mijn verder leven. Alleen heb ik mezelf nooit echt op mijn gemak gevoeld om met mensen af te spreken die ik amper ken. Nochtans ben ik een heel sociaal persoon en leg ik dus makkelijk contacten. Ik had altijd schrik dat het niet ging uitdraaien zoals ik wou. Dat ik dingen zou doen, die totaal niet door de beugel kunnen, of dat ze gewoon van me zouden weglopen eenmaal ik voor hen zat. Er waren zelfs mannen die zo in hun fantasiewereld zaten, en mij mee trokken, dat ik soms het gevoel had dat sommige van hen nog in staat waren mij te drogeren en me te ontvoeren. Ja het is inderdaad misschien wat ver gezocht maar in deze wereld is alles mogelijk. Zeg nooit, nooit!

Nu moet je wel weten dat het niet zo gemakkelijk is als homo om zo maar ineens te gaan daten. Niet omdat we niet durven maar gewoon omdat in onze community heel veel mannen gewoon uit zijn op seks. En dat is wel het laatste waar mijn hoofd naar staat.

Maar nu ik toch niets te doen heb, denk ik erover na! Wat heb ik, jij echt te verliezen? Waarom niet de kans eens wagen?

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

3 gedachten over “7. DATING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: