2. START

Om mezelf terug te vinden heb ik me ontdaan van alles en iedereen die een negatieve invloed op me had. Voel ik me hierdoor beter? Ja, in zeker zin. Ben ik daarom dan ook een stap dichter bij mezelf? Nee, belangen nog niet! Al denk ik wel dat het een stap is in de juiste richting om mezelf terug te vinden.

Ik veronderstel dat vele van jullie zich wel afvragen hoe het komt dat ik het net zo ver heb laten komen, dat ik nu vast zit in deze donkere put? Dat begrijp ik, want iedereen die me kent weet dat ik vlug alle negatieve dingen achter me gooi en verder alleen nog vooruit kijk. Het leven gaat namelijk door en is veel te kort. Ik weet het, maar als je alles al is afgenomen (en ja dan heb ik het op de COVID-19 maatregelen) en je hebt op dat moment nog maar één houvast. Een persoon die alles voor je betekent die je ook verliest… Wat zou jij dan doen?

Laat me duidelijk zijn. Verliezen gaat hem hier op dit moment niet om een overlijden, maar over liefde. Ik zou normaal niet met deze dingen inzitten. Ik bedoel maar dat het als homo heel moeilijk is iemand te vinden. Dus je hart wordt vaak gebroken. Vandaar dat ik er bijna nooit meer over in zit. Het juiste dekseltje vinden is nu eenmaal voor sommigen niet gemakkelijk. Zo zullen er zeker nog mensen van andere geaardheden zijn die zich in hetzelfde schuitje bevinden. Maar wat heeft die persoon dan gedaan waardoor ik me nu nog rotter voel. Wel als een persoon je door en door kent, is het niet moeilijk om op je in te spelen. Ik was me hier maar al te goed van bewust. Het enige wat ik verlangde van hem was eerlijk zijn, maar het bleek dat hij loog recht in mijn gezicht. Wat hij precies gedaan of gezegd heeft, ga ik voor mezelf houden. Het kan namelijk voor velen over iets anders gaan dan dat van mij. Maar het is en blijft dan nog een wereld die je had opgebouwd rond die ene persoon, die blijkbaar vlugger kan instorten dan gedacht. En dat alles door een ding waar je ‘relatie’ juist was op gebaseerd.

Misschien ben ik voor deze persoon dan net iets te open geweest. Misschien moet ik het open boek dat ik ben eens gesloten houden voor een tijdje. Zo word ik misschien op het gebied van liefde niet gekwetst.

De liefde we moeten het op ons laten afkomen en niet zelf zoeken. Ik hoor het veel van familie en vrienden rond me. Maar nooit had ik er gehoor naar, tot nu. Mijn Iphone heeft weer wat meer geheugen vrij voor andere dingen dan Tinder, Grindr, Badoo,… Hiermee geef ik het startschot naar het vinden van mezelf.

– Morgen is er weer een nieuwe dag.-

3 gedachten over “2. START

  1. Soms moeten we eens het deksel op onze neus krijgen (hoe pijnlijk ook) om achteraf het ultieme geluk te vinden. Veel succes in de zoektocht naar het vinden van jezelf :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: